BETONIKYNTTILÄT

TRENDIKKÄÄMPIÄ KYNTTILÖITÄ SAA KYLLÄ ETSIÄ!

TÄHÄN PROJEKTIIN TARVITSET

Kynttilämassaa
Sydänlankaa
Valettavaa betonia
Lisäksi esim. Oatly -kauramaitotölkkejä
Halutessasi voit myös lisätä kynttilämassaan kynttiläväriä

Näillä tarvikkeilla luot tämän joulun siisteimpiä joululahjoja!


OHJE

1. Aloita sulattamalla kynttilämassaa vesihauteessa.

(1kg sulattaminen vie noin 45min.)

2. Kun massa on osittain sulanut, kasta sydänlanka juoksevaan kynttilämassaan ja anna sen kuivua suorassa muutama minuutti. Kun sydänlanka on kovettunut, leikkaa se hieman käytettyä kynttilämuottia pidemmäksi. Voit myös käyttää valmiiksi vahoitettuja sydänlankoja.

3. Sillä aikaa kun kynttilämassa jatkaa sulamista, sekoita betonijauheeseen vettä ohjeen mukaan, tai sen verran että betonista tulee hieman juoksevaa mutta silti paksuhko massa. Riisipuurokoostumus on just hyvä!

4. Lusikoi betonia kynttilämuottiin. Jos haluat betonille elävän, epätasaisen reunan, nostele ja paina betonia muotin reunoja/kulmia vastaan kallistaen muottia samalla.

5. Ennen kun betoni kuivuu, työnnä kovettunut sydänlanka keskelle betonia seisomaan ja jätä kuivumaan. Purista sydänlangan toinen pää kiinni vaikka kahden pienen kapulan väliin, jotka lepäävät muotin reunoilla. Näin sydänlanka pysyy suorassa kun kaadat päälle kuumaa kynttilämassaa. 

(Betonin kuivuminen vie, vesimäärästä riippuen, niinkin vähän aikaa kuin 1015min)

6. Kaada täysin sulanut kynttilämassa muottiin betonin päälle ja jätä kuivumaan. Säästä pieni määrä kynttilämassaa!

7. Kynttilöiden kuivuttua noin 2h saattaa kynttilään muodostua syviä kuoppia. Joskus niitä tulee, joskus ei. Sulata pieni määrä kynttilämassaa ja täytä kuopat.

8. Anna kynttilöiden kovettua vielä kokonaan (noin 23h) ja voit poistaa muotista.

9. Jos haluat koristella kynttiläsi lehtimetallilla, kannattaa se kiinnittää sopivalla lehtimetalliliimalla. Irrota haluamasi kokoinen pala lehtimetallia ja kiinnitä se liimakohtaan sormilla varovasti painellen. Ylimääräisen lehtimetallin saat poistettua helpoiten kuivalla siveltimellä.

 

Superkaunis kynttiläsi on valmis  enjoy!

Vinkki! Voit myös sävyttää betonia hieman sekoittamalla massaan askarteluakryylia.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen niiden julkaisua