KUKKASEPPELE
Ah, Juhannus ja Suomen kaunis kesä häineen ja juhlineen! On todella tunnelmallista viettää iltaa yhdessä ystävien kanssa nauttien lempeistä kesäilloista. Etenkin Juhannuksena on kiva satsata vähän ja juhlistaa ihanaa kesäaikaa ja perinteitä sievillä kukkaseppeleillä. Käypä kavereiden kanssa keräämässä pellonposkista tai tienvarsista kesäisiä kukkia ja lehtivihreää ja sitokaa yhdessä itsellenne kauniita kukkaseppeleitä. Yhden kukkaseppeleen tekoon menee valmistuksineen päivineen noin 30min, jonka jälkeen pääsette kaikki täyttämään sosiallisen median kukkaisilla terveisillä yhteiskuvien merkeissä. Nauttikaa kesästä! 

Teimme helpon ohjeen, jonka avulla luot kauniisti istuvia kukkaseppeleitä.

Tähän projektiin tarvitset

Rautalankaa
Kukkateippiä
(Vaihtoehtoisesti ohut kukkalanka)
Kasa kukkia ja lehtivihreää
Nauhaa tai nyöriä – me käytimme satiininauhaa ja juuttinarua

Ohje

Aloita leikkaamalla rautalangasta noin 30-40cm pätkä. Päällystä rautalanka kukkateipillä. Kukkateipissä ei ole varsinaista liimaa mutta se kiinnittyy itseensä nihkeä pintansa ansiosta. Tästä samasta syystä myös rungolle kiinnittämäsi kukat pysyvät käytössä napakasti paikoillaan, eivätkä liu'u. Käännä sormin tai pihtien avulla rautalangan päät silmukoiksi ja kiinnitä päät kiepauttamalla niitä rautalangan ympäri muutama kierros. Peitä kierrokset kukkateipillä, niin saat kauniin viimeistelyn. 
KukkaseppelepohjaLeikkaa valkkaamasi kukat noin 5-15cm pituisiksi ja niputa niitä yhteen kukkateipillä muodostaen pieniä kukkakimppuja. Älä skippaa tätä vaihetta, sillä tulet myöhemmin kiittämään itseäsi hyvästä valmistelusta. Jos haluat tasapaksun seppeleen, tee kaikista nipuista yhtä isoja. Moni kuitenkin tykkää aloittaa ja lopettaa seppeleen hieman pienimmillä kimpuilla. Näin seppeleen runsaus kasvaa keskikohtaa kohden.
Kukkaseppeletarvikkeet

Aseta seppeleen runko pöydälle ja sovita vähän kukkakimppujen paikkaa. Tässä vaiheessa käy myös ilmi jos kimppuja on liian vähän.

Seppeleen mallailu

Aloita kukkakimppujen kiinnittäminen runkoon. Aseta ensimmäinen kimppu niin, että se peittää rungon päähän tehdyn silmukan. Kiepauta kukkateippiä napakasti rungon ja kimpun ympäri. Jatka kiepauttamista kunnes on seuraavan kimpun vuoro. Älä jätä liikaa tyhjää tilaa kimppujen väliin. Mitä pienempi väli, sen tukevampi ja runsaampi seppele. Aseta seuraava kimppu paikoilleen ja jatka kiepauttamista. 
Seppeleen teko

Vinkki! Jotta aloitus ja lopetus näyttäisi samalta voit kiinnittää viimeisen kimpun nurinpäin.

Seppeleen viimeinen nippu
Valitse kaunis nauha seppeleesi. Nauhaa voit varata noin 50-100cm yhteen seppeleeseen. Pujota nauha silmukoiden läpi ja solmi yhteen nätiksi rusetiksi. Seppeleesi on valmis!

Seppeleen silmukka

Jos haluat tehdä kukkaseppeleen valmiiksi ennakkoon voit aivan hyvin säilyttää valmiin seppeleen jääkaapissa yön yli. Laita siinä tapauksessa seppele muovipussiin ja suihkuta suihkepullolla reippaasti vettä sen pinnalle. Säilytyksen ajaksi kannattaa poistaa koristenauha, jotta se ei kastuisi. Kukkaseppele säilyy vähän käyttämistäsi kukista riippuen, noin 1-2 vuorokautta. Lehtivihreät säilyy monesti pidempäänkin.  
Kukkaseppeleen säilytys
Nauti kesästä ja Suomen kauniista luonnonkukista!

Valmis seppele

Tästä alta löydät tähän projektiin käytetyt tuotteet. 

Ohjeessa käytetyt tuotteet

FLORISTI RAUTALANKA 0,65MMFLORISTI RAUTALANKA 0,65MM
Rayher FLORISTI RAUTALANKA 0,65MM
Alennettu hinta3,25€
Valitse
KUKKATEIPPI 12MMx27M
H&C Fun KUKKATEIPPI 12MMx27M
Alennettu hinta3,65€
SATIININAUHA - METRITAVARASATIININAUHA - METRITAVARA
Valitse
JUUTTINARU 150MJUUTTINARU 150M
DPcraft JUUTTINARU 150M
Alennettu hinta4,95€
SATIININAUHASATIININAUHA
Primeco SATIININAUHA
Alennettu hinta3,85€
Valitse
KUKKALANKA 0,31MM, VIHREÄ

Tilaa uutiskirjeemme

Pidämme sinut ajan tasalla uusimmista tuotteista ja hyödyllisistä vinkeistä eri tekniikoihin!