SÄVYKARTTA KYNTTILÖIDEN TEKOON
Valmiit kynttilävärit ovat helppoja käyttää ja niistä löytyy runsaasti eri sävyjä. Jos kuitenkin haluat erottua joukosta ja tehdä juuri oman kodin värimaailmaan sopivia kynttilöitä, suosittelemme lämpimästi omien sävyjen sekoittamista. Ja mikä ihana kutkuttava tunne, kun poistaa valmiin kynttilän muotista! Jokainen muoto vaikuttaa siihen miten valo osuu kynttilään ja miten silmä tulkitsee sävyn. 
Riemukaaret Paperipilven kynttilämassalla
Käytetty massa vaikuttaa kynttilän ulkonäköön ja sävyjen ilmeeseen. Paperipilven kynttilämassa on itsessään täysin valkoista ja sävyt toistuu siinä todella hyvin. Soijavahalla saat aikaan kermaisempia sävyjä, jotka luonnostaan taittuu enemmän pastellin suuntaan. 
Haitari soijavahalla
Omien sävyjen sekoittaminen on todella palkitsevaa. Kun hahmottaa perusidean, on uusien sävyjen luominen sitäkin helpompaa.

Tässä muutama vinkki omien sävyjen sekoittamiseen:
• Kynttilävärit ovat todella riittoisia ja hyvin pieni määrä riittää saavuttamaan täyden värikylläisyyden. Kaikki kynttilöihin lisätyt aineet kuten värit ja tuoksut vaikuttavat kynttilän palamiseen. Näin ollen kynttilät joihin on lisätty runsaammin kynttiläväriä tarvitsevat joskus paksumman sydänlangan.
• Muista kiinnittää huomiota käyttämäsi kynttilävärin laatuun. Pro-värit ovat jopa 6 kertaa voimakkaampia kuin tavalliset värit.
• Haaleiden värien saavuttamiseen, tarvitset hyvin pienen määrän väriä. Värirakeen voi helposti pilkkoa käyttämällä terävää veistä.
• Murretut sävyt ovat hurjan suosittuja! Minkä tahansa sävyn saa helpoiten murrettua lisäämällä ruskeaa, joka tuo lämpöä sävylle, tai vaihtoehtoisesti mustaa, joka taas vuorostaan viilentää sävyä. Myös vastavärit murtaa toisensa tehokkaasti.
• Kun lisäät kynttiläväriä sulaan massaan, voi olla haastavaa nähdä, miltä lopullinen sävy tulee näyttämään, sillä väri toistuu eri tavalla sulassa ja kovettuneessa massassa. Kasta vaikka pieni lusikka sulaan massaan ja laita pieni määrä massaa leivinpaperille jähmettymään. Näin näet nopeasti, minkäsävyinen lopullisesta kynttilästä tulee, ja ehdit vielä muokata sulan massan sävyä.
Sävykartan teko
Teimme sävykarttoja, joiden avulla pääset mukavasti alkuun. Kaikki sekoitukset on tehty 1dl kuivaan kynttilämassaan. 1 yksikkö = 1 värirae. Kynttilävärimäärät on aina suhteutettava käytettyyn kynttilämassamäärään.


Kesän sävyt

Kesän sävykartta

Kevään kukkaiset sävyt

Kevätkukat - sävykartta

Trendisävyt 2024

Sävykartta 2024

Joulun sävyt 2023

Sävykartta - Joulun sävyt 2023
Alta löydät tarvitsemasi tarvikkeet.

Ohjeessa käytetyt tuotteet

KYNTTILÄMASSA 1KGKYNTTILÄMASSA 1KG
SOIJAVAHA 1KG – PÖYTÄKYNTTILÖIHINSOIJAVAHA 1KG – PÖYTÄKYNTTILÖIHIN
SYDÄNLANKA - 1 METRISYDÄNLANKA - 1 METRI
Valitse
KYNTTILÄMUOTTI KUPLAKUUTIO 2x2 2KPLKYNTTILÄMUOTTI KUPLAKUUTIO 2x2 2KPL
KYNTTILÄMUOTTI HAITARI 2KPLKYNTTILÄMUOTTI HAITARI 2KPL
KYNTTILÄMUOTTI RIEMUKAARI 2KPLKYNTTILÄMUOTTI RIEMUKAARI 2KPL
KYNTTILÄMUOTTI HILLA 2KPLKYNTTILÄMUOTTI HILLA 2KPL
KYNTTILÄMUOTTI PUMPULIKIERRE 2KPLKYNTTILÄMUOTTI PUMPULIKIERRE 2KPL
KYNTTILÄMUOTTI PYÖRRE 2KPLKYNTTILÄMUOTTI PYÖRRE 2KPL
KYNTTILÄMUOTTI RUUSU 2KPLKYNTTILÄMUOTTI RUUSU 2KPL

Tilaa uutiskirjeemme

Pidämme sinut ajan tasalla uusimmista tuotteista ja hyödyllisistä vinkeistä eri tekniikoihin!