SITRUUNAKYNTTILÄT
Sitruunakynttilöiden teko sopii kesään kuin niittykukat seppeleeseen!
Nämä superfreesit kynttilät valmistuvat hetkessä tämän projektin vaatiessa vain noin 30min aktiivista tekoaikaa.

Astiakynttilöiden tekoon sopii monet massat. Suosittelemme kuitenkin käyttämään näihin aina astiavaluksi soveltuvaa soijavahaa. Astiavaluun tarkoitetulla soijavahalla on matalampi sulamislämpötila kuin pöytäkynttilöihin soveltuvilla massoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että tämän massan kanssa saat helpommin kynttilälle kauniin tasaisen pinnan ja kynttilään syntyy harvoin epämuodostumia, kuten uppokuoppia. Uppokuopathan syntyvät silloin kun massan kaatolämpötila on hyvin korkea verrattaen huoneen lämpötilaan, johon kynttilä jätetään jähmettymään. Mitä korkeampi sulamispiste sen korkeampi kaatolämpötila. 
Astiavaluun tarkoitetulla soijavahalla säästyt monesti epämuodostumilta ja saat kerralla kauniin astiakynttilän - tässä tapauksessa sitruunakynttilän.

Teimme helpon ohjeen, jonka avulla luot ihania sitruunakynttilöitä kesäisiin illanistujaisiin.

Tähän projektiin tarvitset

Sitruunoita
Soijavahaa astiavaluun
(myös tavallinen kynttilämassa käy)
Valmiiksi vahoitettua sydänlankaa
(Eteeristä öljyä)


Ohje

Aloita leikkaamalla sitruunat puoliksi pituussunnassa ja poista sisus.

Aseta vahoitetut sydänlangat paikoilleen sitruunankuoriin. Käytä puutikkua tai muuta vastaavaa tukemaan sydänlankaa, jotta se pysyy paikoillaan kun kuoreen kaadetaan massaa.

Sulata soijavahaa vesihauteessa ja kaada sitruunankuoriin. Sitruunakynttilät tuoksuvat aivan mielettömän upealle kun kuoriin kaataa kuumaa soijavahaa. Tämä voimakas mutta hempeä tuoksu on kuitenkin vain hetkellistä, eivätkä sitruunakynttilät tuoksu enää polttovaiheessa yhtä paljon. Voit siis halutessasi tässä vaiheessa lisätä kynttilääsi sitruunantuoksuista eteeristä öljyä, muutama tippa per kynttilä, tuomaan lisää sitruunan tuoksua myös polttovaiheessa.
Anna kynttilöiden jähmettyä 1-2 tuntia ja poista sen jälkeen tukipuikot. On hyvä antaa kynttilän tekeytyä vähintään 24h valamisen jälkeen, jotta kynttilä palaisi kauniin tasaisesti.
Sitruunakynttilät säilyy kauniina useita päiviä. Suosittelemme kuitenkin säilyttämään niitä jääkaapissa peiteltynä, jotta itse sitruunankuori ei kuivuisi. Jos haluat juhlaasi tuoreita sitruunakynttilöitä, kannattaa ne tehdä edeltävänä iltana, säilyttää yön yli jääkaapissa ja nostaa esille juuri ennen juhlia.
Tee sinäkin raikkaita sitruunakynttilöitä koristamaan kesäistä juhlakattausta. Tästä alta löydät tähän projektiin tarvitsemasi tuotteet. 

Ohjeessa käytetyt tuotteet

SOIJAVAHA 1KG – ASTIAKYNTTILÖIHINSOIJAVAHA 1KG – ASTIAKYNTTILÖIHIN
VAHOITETTU SYDÄNLANKA 60MM 10KPL
PUUTIKKU 15CM 20KPLPUUTIKKU 15CM 20KPL
Creativ Company PUUTIKKU 15CM 20KPL
Alennettu hinta2,95€
KYNTTILÄMASSA 1KGKYNTTILÄMASSA 1KG